HOTEL „ZEPTER“ I VILA „DRINA“, BAJINA BAŠTA

 

1 

 

Sklonite se od gradske gužve, opustite se i odmorite u prelepom prirodnom ambijentu u podnožju planine Tare i pored reke Drine.  

drina plaža 2


   drina kuca 

 

Malo je u Srbiji takvih mesta na kojima je priroda, na tako malo prostora, podarila toliko lepote i toliko rajskih ukrasa kao što je to slučaj sa Bajinom Baštom i okolinom ovog grada. Malo je na ovim prostorima i takvih skladnih, vešto ukomponovanih urbanih celina kao što je sam drevni grad Bajina Bašta koji je nekako sav utonuo u zelenilo u pitomoj dolini pored Drine. I kada se sve to sagleda, ne zna se da li je lepši sam grad, ili je lepša Drina što teče ispod grada, drinska jezera ili predivna planina Tara sa Nacionalnim parkom i u svetu jedinstvenom Pančićevom omorikom, koju je čuveni biolog otkrio 1875. godine, na strmim padinama klisure Belog Rzava… Ali, jedno je sigurno: hotel Drina nije mogao da bude podignut na boljem mestu i da na lepši način upotpuni ovaj prirodni sklad.

 

 

drinazepter

 

Hotel Zepter Drina 4* –  Vrhunska usluga i udobnost

https://zepterhoteldrina.com/o-hotelu/

 

Luksuzni i moderan hotel Zepter Drina, kategorije 4 *, je smešten u samom centru Bajine Bašte (168 km od Beograda i 38 km od Užica), u centru gradskog naselja Bajine Bašte-pešačka zona,  u neposrednoj blizini reke Drine, po kojoj i nosi ime, planine Tare i manastira Rača.

Zgrada hotela se nalazi između dve glavne ulice grada, naslanja se na pešačku zonu centra i ušuškana je u raskošno zelenilo obližnjih parkova, što eksterijer hotela, u kolorističkom smislu, čini još interesantnijim.

I u periodu godine bez vegetacije, intenzitet boja fasade od crvenkaste opeke i dalje zadržava upečatljivost u okolnom pejzažu ovog lepog grada.

Hotel se, sastoji od suterena, prizemlja i tri sprata. Pored 73 moderno opremljene smeštajne jedinice, od kojih su dve apartmanskog tipa, hotel raspolaže i kongresnom dvoranom (kapaciteta 220 mesta), kompletno opremljenom za održavanje kongresa i seminara.

Hotel raspolaže sa teretanom i saunom. 

U restoranu hotela Drina (120 sedećih mesta) mogu se organizovati sve vrste svečanosti, a na jelovniku se nalaze najukusniji domaći i internacionalni specijaliteti pripremljeni na zdrav – Zepter način. Hotel poseduje i piceriju, kao i natkrivenu spoljašnju terasu koja izlazi direktno na glavni trg.

Osim savršenih uslova za aktivan i opuštajući odmor, hotel Drina nudi i sve pogodnosti za smeštaj i ishranu sportista tokom sportskih priprema na otvorenim terenima i u sportskoj hali koja se nalazi u blizini.

S obzirom na bogatstvo kulturno-istorijskih i prirodnih resursa u okolini, za goste hotela organizuju se razni izleti po Nacionalnom parku Tara, vožnje čamcima rekom Drinom ili krstarenje jezerom Perućac.

U hotelu gosti borave radi odmora, rekreacije i uživanja. Hotel je takođe značajan turistički i zdravstveni centar.

 

 

 

zvila1

 

Vila Drina – Splet bajke i jave

https://zepterhoteldrina.com/o-vili-drina 

 

Vila Drina je ušuškana u bujno zelenilo Perućca, 13 km uzvodno od Bajine Bašte, u podnožju planine Tare. Smeštena je u zagrljaju dve reke – Vrela i Drine – obe udaljene od Vile svega dvadesetak metara.

Na tom mestu vodopad reke Vrelo, najkraće reke u Evropi, duge svega 365 metara, zbog čega je nazivaju i reka Godina, obrušava se u Drinu praveći veličanstven vodopad.

Sa ovog čarobnog mesta gosti nose nezaboravne uspomene na okrepljujući boravak i zdrav san uz huk vodopada.

Objekat svojom osnovnom arhitektonskom fizionomijom lako sam sebe locira u period između dva svetska rata. U to vreme predstavljao je raskošnu kuću u malom gradu. Podigao ga je Miloš Rajaković, lokalni zemljoposednik i trgovac.

U blizini Vile nalazi se mini-hidroelektrana na slapovima, podignuta 1927. godine, koja je još uvek u funkciji.

Raskošna Vila, građena između dva svetska rata, nedavno je potpuno renovirana i pretvorena u moderan hotel sa 15 soba, sa najsavremenijom opremom i infrastrukturom, te predstavlja pravi dragulj na turističkoj mapi Srbije.

U rekonstrukciji se ni najmanje nije izgubio originalni duh kuće, samo su tehnička rešenja – oprema soba i ostalih prostora – podignuta na savremeni ugostiteljski nivo.

Od Vile ka zapadu nalazi se jezero Perućac s neverovatnim prirodnim ambijentima zbog kojeg je čitav ovaj kraj uz Drinu nedavno proglašen za „broj jedan čudo prirode u Srbiji“.

Sve smeštajne jedinice u Vili su opremljene klima-uređajima, mini barom, TV uređajima, telefonima i imaju besplatan wi-fi.

Iako Vila poseduje i sopstvenu restoran salu sa 40 mesta, u kojoj se održavaju manji seminari i skupovi, u njenom sastavu nalazi se i obližnji restoran Vrelo sa jednom od najlepših terasa na samom vodopadu, kapaciteta 300 mesta, od kojih je 100 u samoj sali i 200 natkrivenih mesta na terasi, u prirodnom okruženju bogatom vodenim tokovima, slapovima i uopšte atmosferom kojoj nijedan enterijer ne bi mogao parirati, pogotovo ne u letnjim mesecima kada su svežina i huk vode neposredni, ali i simbolični spas od visokih temperatura.

Restoran Vrelo je pogodan za sve vrste svečanosti i proslava.

 

Zepter Hotel Drina Bajina Bašta i Vila Drina Perućac vam nude specijalne pogodnosti za boravak u letnjim mesecima.

 

 

Period 15.05-30.06.

 

Cena /nedelja-petak/  uključuje:

Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom • Prijava od 14h, odjava do 12 h  • Besplatno korišćenje sadržaja Fitnes centra: teretana i sauna • Besplatan WiFi • Obezbedjen parking • Minimalni boravak 1 noćenje

 

Cena noćenja po osobi: 

Standardna soba (2 osobe)  - 26 EUR – 3.070,00 RSD 

Deluxe soba (2 osobe)   - 30  EUR – 3.540,00 RSD

 

Doplata za pansionski ručak ili večeru /klasično posluženje iznosi 800 RSD po osobi po obroku za odrasle osobe i 500 RSD za decu. 

 

Vikend cena  /petak-nedelja/ uključuje:

Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom • Prijava od 14h, odjava do 12 h  • Besplatno korišćenje sadržaja Fitnes centra: teretana i sauna • Besplatan WiFi • Obezbedjen parking • Minimalni boravak 2 noćenja

 

Cena noćenja po osobi:

Standardna soba (2 osobe ) - 30 EUR   - 3.540,00  RSD

Deluxe soba ( 2 osobe)   -34 EUR  - 4.000,00  RSD

 

Doplata za pansionski ručak ili večeru /klasično posluženje iznosi 800 RSD po osobi po obroku za odrasle osobe i 500 RSD za decu.

 

Sve sobe i prostori  Zepter Drina hotela su opremljeni  THERAPY AIR prečišćivačem vazduha koji:

 -eliminiše viruse, bakterije,mikroorganizme, grinje -odstranjuje prašinu, polen, čadj -neutrališe neprijatne mirise i druge štetne mirise

 

Cena noćenja sa doručkom u 1/1 sobi se uvećava za 40% u odnosu na navedene cene u paketima.

 

Specijalni popusti za decu (deca od 3 -10 god) - deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe  ostvaruju popust 50% od cene noćenja sa doručkom, - jedno dete do 10 godina u pratnji jedne  odrasle osobe ostvaruje popust 30% od cene noćenja sa doručkom,

 

Specijalni popusti za decu (deca od 10-15 god) - deca od 10-15 godina u pratnji dve odrasle osobe  ostvaruju popust 30% od cene noćenja sa doručkom, - jedno dete od 10-15 godina u pratnji jedne  odrasle osobe ostvaruje popust 30% od cene noćenja sa doručkom,

 

 

VILA „DRINA“, PERUĆAC

 

CENOVNIK ZA PERIOD 01. JULI-31. AVGUST 2020.

 

Cena noćenja sa doručkom po osobi /nedelja-petak/ iznosi:

Standardna soba (2 osobe)  - 3.420,00 RSD (29 EUR)

Deluxe soba (2 osobe) - 3.890,00 RSD (33  EUR)

*minimalan boravak 1 noćenje

 

Cena noćenja sa doručkom po osobi /petak-nedelja/ iznosi:

Standardna soba (2 osobe ) - 3.890,00 RSD (33 EUR)

Deluxe soba ( 2 osobe) - 4.370,00 RSD (37 EUR)

 *minimalan boravak 2 noćenja

 

Doplata za pansionski ručak ili večeru /klasično posluženje iznosi 800,00 RSD po osobi po obroku za odrasle osobe i 600,00 RSD za decu.

 

Smeštaj na bazi  noćenja sa doručkom

Prijava od 14h, odjava do 12 h

Besplatno korišćenje sadržaja Fitnes centra: teretana i sauna

Besplatan WiFi

Obezbedjen parking

Cena noćenja sa doručkom u 1/1 sobi se uvećava za 40% u odnosu na navedene cene u paketima

Specijalni popusti za decu (deca od 3 -10 god) - deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe  ostvaruju popust 50% od cene noćenja sa doručkom - jedno dete do 10 godina u pratnji jedne  odrasle osobe ostvaruje popust 30% od cene noćenja sa doručkom

Specijalni popusti za decu (deca od 10-15 god) - deca od 10-15 godina u pratnji dve odrasle osobe  ostvaruju popust 30% od cene noćenja sa doručkom - jedno dete od 10-15 godina u pratnji jedne  odrasle osobe ostvaruje popust 30% od cene noćenja sa doručkom

 

Izleti i ekskurzije

Organizujemo celodnevne i poludnevne izlete (individualne i grupne): 

Obilazak destilerije BB Klekovača (udaljenost 500 m od hotela) uz degustaciju rakije i kraću prezentaciju o procesu proizvodnje rakija

Izlet do Tare do vidikovca Banjska Stena (udaljenost 35 min)

Krstarenje brodom koji ima do 130 mesta kanjonom reke Drine u trajanju 3h po pravcu (celodnevni izlet)

Izlet do manastira Rača iz 13.veka (udaljenost 40-ak minuta od Bajine Bašte)

Izlet do Mokre Gore i Drvengrada (udaljenost 40 minuta od Bajine Bašte), ulaznica za Drvengrad 250 rsd

Ručak u restoranu Vrelo na reci Drini (iznad vodopada Vrelo)

Spust čamcima ili kajakom niz reku Drinu od Perućca do Bajine Bašte

Vožnja vozom Šarganskom osmicom u predelu Mokre Gore

Obilazak spomenika Kadinjače

 

PAKETI :

 

 

Vikend aranžman /petak-nedelja/ uključuje:

Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom • Prijava od 14h, odjava do 12 h  • Besplatno korišćenje sadržaja Fitnes centra: teretana i sauna • Besplatan WiFi • Obezbedjen parking

 

Cena aranžmana za 3 dana /2 noćenja po osobi:

Standardna soba (2 osobe ) - 60 EUR   - 7.080,00  RSD

Deluxe soba ( 2 osobe) - 68 EUR  - 8.020,00  RSD

 

Doplata za pansionski ručak ili večeru /klasično posluženje iznosi 800 RSD po osobi po obroku za odrasle osobe i 500 RSD za decu.

 

 

Šestodnevni aranžman /nedelja-petak/  uključuje:

Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom • Prijava od 14h, odjava do 12 h • Besplatno korišćenje sadržaja Fitnes centra: teretana i sauna • Besplatan WiFi • Obezbedjen parking

 

Cena aranžmana za 6 dana /  5 noćenja po osobi: 

Standardna soba (2 osobe)  - 130 EUR – 15.340,00 RSD 

Deluxe soba (2 osobe)   - 150  EUR – 17.700,00 RSD

 

Doplata za pansionski ručak ili večeru /klasično posluženje iznosi 800 RSD po osobi po obroku za odrasle osobe i 500 RSD za decu. 

 

 

Osmodnevni aranžman  uključuje:

Smeštaj na bazi 7  noćenja sa doručkom • Prijava od 14h, odjava do 12 h  • Besplatno korišćenje sadržaja Fitnes centra: teretana i sauna • Besplatan WiFi • Obezbedjen parking

 

Cena aranžmana za 8 dana / 7 noćenja po osobi:

Standardna soba (2 osobe) - 175 EUR – 20.650,00 RSD 

Deluxe soba (2 osobe)   - 200  EUR – 23.600,00 RSD

 

Doplata za pansionski ručak ili večeru /klasično posluženje iznosi 800 RSD po osobi po obroku za odrasle osobe i 500 RSD za decu.

 

 

Sve sobe i prostori  Zepter Drina hotela su opremljeni  THERAPY AIR prečišćivačem vazduha koji:

 -eliminiše viruse, bakterije,mikroorganizme, grinje -odstranjuje prašinu, polen, čadj -neutrališe neprijatne mirise i druge štetne mirise.

 

Cena noćenja sa doručkom u 1/1 sobi se uvećava za 40% u odnosu na navedene cene u paketima.

 

Specijalni popusti za decu (deca od 3 -10 god) - deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe  ostvaruju popust 50% od cene noćenja sa doručkom, - jedno dete do 10 godina u pratnji jedne  odrasle osobe ostvaruje popust 30% od cene noćenja sa doručkom,

 

Specijalni popusti za decu (deca od 10-15 god) - deca od 10-15 godina u pratnji dve odrasle osobe  ostvaruju popust 30% od cene noćenja sa doručkom, - jedno dete od 10-15 godina u pratnji jedne  odrasle osobe ostvaruje popust 30% od cene noćenja sa doručkom.

 

Boravišna taksa i osiguranje su dodatni trošak u iznosu od 1,15 EUR po osobi/po noći u iznosu od 130,00 RSD.

 

Otkazna politika:

Ukoliko gost otkaže rezervaciju (90 do 45 dana), hotel ima pravo naknade samo učinjenih administrativnih troškova. Otkazni penali koje hotel zadržava u slučaju otkazivanja su sledeći: 10% - ako se rezervacija otkaže od 44 do 35 dana pre dolaska 20% - ako se otkaže 34 do 28 dana pre dolaska 40% - ako se otkaže 27 do 20 dana pre dolaska 80% - ako se otkaže 20 do 15 dana pre dolaska 90% - ako se otkaže 15 do 10 dana pre dolaska 100% - ako se otkaže 10 do 0 dana pre dolaska ili tokom boravka u hotelu.

 

 

 

PAKET ARANŽMANI :

Zepter Hotel Drina Bajina Bašta 4* Vila Drina Perućac 3*

 

 

~ TRODNEVNI ARANŽMAN – IZLET U PRIRODI ~

 vidikovac

Paket uključuje:

 

Smeštaj na bazi dva noćenja sa doručkom • Prijava od 14h, • Piće dobrodošlice • Wi-Fi internet • Parking •

 

Izlet: Bajina Bašta ili Perućac - Manastir Rača - Mitrovac na Tari - Banjska Stena-Perućac/Bajina Bašta (trajanje izleta 3h) • Piknik korpa za jedan porodični izlet i piknik u prirodi (travnjak u Perućcu u blizini Vile Drina gde bi gosti uživali u predivnom ambijentu reka Vrelo i Drine). Piknik korpa obuhvata kompletan ručak za dve osobe, flašicu vina 0,2l, voće, desert, kao i podlogu za sedenje za piknik.

 

Opciono možemo organizovati:

izlet do Mećavnika,

vožnju brodom do Višegrada,

kajak avanturu na jezeru Perućac,

ručak u restoranu ”Vrelo”

 

Cena paket aranžmana po osobi:

Standardna  1/2 soba – 12.600,00 RSD 

  

Paket ne uključuje:

Boravišna taksa i osiguranje su dodatni trošak u iznosu od 130 rsd po osobi/po noći,

Ostale ekstra troškove

Doplata za dodatno noćenje sa doručkom: 

Standardna soba – 3300.00 RSD po osobi/po noći.

Doplata za ručak ili večeru iznosi 800,00 RSD po osobi po obroku.

 

 

~ ČETVORODNEVNI ARANŽMAN ~

 Mecavnik

Aranžman obuhvata:

3 polupansiona u standard sobama (večera – doručak) • Prevoz do svih destinacija predviđenih za izlete • Ulaznice za sve predviđene posete • Stručnog vodiča • Za decu do 12 godina. obezbeđeni su popusti (deca do 12 godina imaju 50% popusta ukoliko su u pratnji jedne ili dve odrasle osobe).

 

Aranžman ne obuhvata:

Prevoz do i od hotela/vile • Prevoz od aerodroma Beograd/Niš do Bajine Bašte, kao i povratak • Individualne troškove • Doplatu za deluxe sobe u iznosu od 15 EUR po osobi/po noći • Boravišnu taksu i osiguranje u iznosu od 1,1 EUR po osobi/po noći (130 RSD). • Doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu od 10 EUR po osobi/po noći za hotel i 10 EUR po osobi/po noći za Vilu Drina.

 

Na zahtev gostiju, može se organizovati transfer od Beograda do Bajine Bašte i povratak u trajanju oko 3 h po pravcu

 

CENA paketa po osobi: 18.200,00 RSD

 

Minimum za polazak 5 osoba, smene počinju subotom.

 

1.dan individualni dolazak u Zepter Hotel Drina Bajina Bašta ili u Vilu Drina Perućac.

Uz bogatu večeru u našem restoranu, upoznaćete se sa sadržajem našeg trodnevnog aranžmana.

 

2.dan Izlet - Tara Bajina Bašt a  - Zaovine  –  Banjska stena – Tepih livada -  Mitrovac -  Kozja stena -  Perućac  plaza -  reka Vrelo i restoran Vrelo . Polazak iz Bajine Bašte posle doručka i obilazak očaravajućeg planinskog sela  Zaovine i istoimenog jezera. Uživaćete u zanimljivoj priči o Pančićevoj omorici, lepoj prirodi i još lepšem vidikovcu Banjska stena. Preko mesta Mitrovac, uživajući u šetnji od oko jednog kilometra, dolazimo do čudnovate prirodne pojave nazvanom Tepih livada, koja je naziv dobila po tome što se ugiba pod nogama kao mek tepih. Dalje idemo ka vidikovcu Kozja stena, odakle se pruža predivan pogled na kanjon reke Drine, jezero Perućac i Kozju stenu, koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Perućac je turističko mesto, najpoznatije po jezeru koje je napravljeno zbog izgradnje hidroelektrane. Tu je i lepo uređena plaža, gde osim kupanja, gosti mogu da pecaju, voze se brodom,  iznajme  kajak ili pedalinu, spuštaju se čamcima Drinom, koju ćemo posetiti i dalje nastaviti ka samom  naselju u čijem središtu je restoran „Vrelo“,smešten na vodopadu rečice Vrelo, najkraće reke u Evropi, koja se na tom mestu obrušava u Drinu.  Nakon toga sledi obilazak destilerije BB Kleka (degustacija rakija i kratka prezentacija o procesu proizvodnje rakije) povratak u hotel, večera i slobodne aktivnosti.

 

3.dan Izlet - Mokra Gora Bajina Bašta - Mokra Gora - Šarganska osmica - Bele vode - Mećavnik Na vožnju Šarganskom osmicom polazimo nakon doručka i jutarnje kafe. Tokom vožnje proći ćemo stanicama ŠarganVitasi, Šargan-Jatare i zaustaviti se na nekoliko vidikovaca, odakle se pruža fantastičan pogled na Mokru goru. Putujući čuvenom rutom u obliku broja osam, putniku je gotovo nemoguće da odredi kuda je voz već išao, a kuda tek treba da prođe. Po završetku vožnje koja traje 3 sata (sa usputnim pauzama) odlazimo do lekovitih izvora Bele vode i brda Mećavnik, na kome danas ponosno stoji možda jedini grad koji je u celini napravljen od drveta - Drvengrad. Uživajte na jedinstvenim mestima koje je izgradio poznati srpski reditelj Emir Kusturica tokom snimanja filma „Život je čudo“. Kao u svakom pravom gradu, i u Drvengradu postoje bioskop, muzej, crkva, biblioteka, restoran. Povratak u hotel, večera i slobodne aktivnosti.

 

 

4.dan Izlet – Rimski grad Polazak iz Hotela/Vile Drina, prema mestu Skelani (republika Srpska). Neophodno je da gosti ponesu lične karte (ukoliko su državljani Srbije) ili pasoše pošto se prelazi granica. Nakon 10-ak minuta vožnje dolazimo do rimskog Municipiuma Malvesiatiuma (rimski grad iz 2 v.n.e.). Nakon obilaska arheološkog nalazišta, sledi kraći obilazak muzeja Municipiuma u mestu Bosanska Crvica. Nakon posete povratak u hotel, odjava i napuštanje hotela.

 

 

~ OSMODNEVNI ARANŽMAN ~

 

 krstarenje kanjonom drine perucac visegrad 1

 

Aranžman obuhvata:

7 polupansiona u standard sobama (večera – doručak) • Prevoz do svih destinacija predviđenih za izlete • Ulaznice za sve predviđene posete • Stručnog vodiča • Za decu do 12 godina. obezbeđeni su popusti (deca do 12 godina imaju 50% popusta ukoliko su u pratnji jedne ili dve odrasle osobe).

 

Aranžman ne obuhvata:

Prevoz do i od hotela/vile • Prevoz od aerodroma Beograd/Niš do Bajine Bašte, kao i povratak • Individualne troškove • Doplatu za deluxe sobe u iznosu od 15 EUR po osobi/po noći • Boravišnu taksu i osiguranje u iznosu od 1,1 EUR po osobi/po noći. • Doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu od 10 EUR po osobi/po noći za hotel i 10 EUR po osobi/po noći za Vilu Drina.

 

Na zahtev gostiju, može se organizovati transfer od Beograda do Bajine Bašte i povratak u trajanju oko 3 h po pravcu

 

CENA paketa po osobi: 42.500,00 RSD

 

Minimum za polazak 5 osoba, smene počinju i završavaju se subotom

 

 

1.dan Individualni dolazak u Zepter Hotel Drina Bajina Bašta ili u Vilu Drina Perućac. Uz bogatu večeru u našem restoranu, upoznaćete se sa sadržajem našeg sedmodnevnog aranžmana.

 

2.dan Izlet - Tara 1 Bajina Bašta - Manastir Rača – Kaluđerske Bare - Tarabići - vidikovac Crnjeskovo, crkva na Tari, ergela konja Kaluđerske Bare . Polazak iz Zepter Hotela Drina ka srpskom srednjovekovnom Manastiru Rača, zadužbini kralja Dragutina Nemanjića s kraja 13. veka, koji je rušen i obnavljan više puta tokom svoje istorije. Nakon posete riznici manastira, usponom kroz Taru odlazimo do Kaluđerskih Bara koje danas nisu u vlasništvu manastira, ali su jedno od najlepših turističkih atrakcija sa brojnim šumskim i ski stazama. Put nas dalje vodi preko sela Kremna, poznatog po prelepoj dolini, ali i po prorocima Tarabićima, Milošu i Mitru, neukim i nepismenim seljacima koji su, na iznenađenje mnogih, još u 19. veku, predvideli budućnost Srbije, Balkana i sveta. Dalje vas vodimo ka vidikovcu Crnjeskovo koje se nalazi na 1035m   nadmorske visine, na 15 minuta hoda kroz šumu, gde se kao na dlanu pruža pogled na klisuru reke  Rače i grad  Bajinu Baštu. Sa vidikovca pešačimo lepom četinarskom šumom ka spomeniku na Borovom brdu, zatim obilazimo manastir Sabor srpskih svetitelja i ergelu konja na Kaluđerskim Barama, gde pravimo kratak odmor i pauzu za kafu. Nakon toga sledi povratak u hotel, večera i slobodne aktivnosti.

 

3.dan Izlet - Tara 2 Bajina Bašt a - Zaovine –  Banjska stena – Tepih livada -  Mitrovac -  Kozja stena -  Perućac  plaza -  reka Vrelo i restoran Vrelo . Polazak iz Bajine Bašte posle doručka i obilazak očaravajućeg planinskog sela  Zaovine i istoimenog jezera. Uživaćete u zanimljivoj priči o Pančićevoj omorici, lepoj prirodi i još lepšem vidikovcu Banjska stena. Preko mesta Mitrovac, uživajući u šetnji od oko jednog kilometra, dolazimo do čudnovate prirodne pojave nazvanom Tepih livada, koja je naziv dobila po tome što se ugiba pod nogama kao mek tepih. Dalje idemo ka vidikovcu Kozja stena, odakle se pruža predivan pogled na kanjon reke Drine, jezero Perućac i Kozju stenu, koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Perućac je turističko mesto, najpoznatije po jezeru koje je napravljeno zbog izgradnje hidroelektrane. Tu je i lepo uređena plaža, gde osim kupanja, gosti mogu da pecaju, voze se brodom,  iznajme  kajak ili pedalinu, spuštaju se čamcima Drinom, koju ćemo posetiti i dalje nastaviti ka samom  naselju u čijem središtu je restoran „Vrelo“,smešten na vodopadu rečice Vrelo, najkraće reke u Evropi, koja se na tom mestu obrušava u Drinu. Povratak u hotel, večera i slobodne aktivnosti.

 

4.dan Izlet - Mokra Gora Bajina Bašta - Mokra Gora - Šarganska osmica - Bele vode - Mećavnik Na vožnju Šarganskom osmicom polazimo nakon doručka i jutarnje kafe. Tokom vožnje proći ćemo stanicama ŠarganVitasi, Šargan-Jatare i zaustaviti se na nekoliko vidikovaca, odakle se pruža fantastičan pogled na Mokru goru. Putujući čuvenom rutom u obliku broja osam, putniku je gotovo nemoguće da odredi kuda je voz već išao, a kuda tek treba da prođe. Po završetku vožnje koja traje 3 sata (sa usputnim pauzama) odlazimo do lekovitih izvora Bele vode i brda Mećavnik, na kome danas ponosno stoji možda jedini grad koji je u celini napravljen od drveta - Drvengrad. Uživajte na jedinstvenim mestima koje je izgradio poznati srpski reditelj Emir Kusturica tokom snimanja filma „Život je čudo“. Kao u svakom pravom gradu, i u Drvengradu postoje bioskop, muzej, crkva, biblioteka, restoran. Povratak u hotel, večera i slobodne aktivnosti.

 

5.dan Izlet - Višegrad Polazak iz hotela posle doručka prema jezeru Perućac i ukrcavanje na brod za Višegrad (vožnja brodom oko 3 sata kroz očaravajući kanjon Drine). Put do Višegrada, mesta u kome se prepliću istorije imperija koje su vladale ovim prostorima. Najveća znamenitost Višegrada je jedan od najznačajnijih mostova svetske književnosti, zadužbina velikog vezira Mehmed- paše Sokolovića, čuveni most o kome je Andrić napisao roman „Na Drini ćuprija“. Kao svedočanstvo o epohama koje su se smenjivale na ovom području podignut je Andrićgrad, grad izgrađen od kamena kao jedinstveni spomenik istoriji ovog kraja. Šetnja Andrićgradom predstavlja svojevrsno putovanje kroz vreme. Po dolasku u Višegrad predviđeno je oko 1,5 h vremena za obilazak grada i njegovih znamenitosti. Nakon toga je ukrcavanje na brod i povratak brodom u Perućac (oko 3 sata vožnje). Povratak u hotel, večera, slobodne aktivnosti.

 

6.dan Izlet - Splavarenje Drinom Polazak iz hotela posle doručka do Perućca.  Ukrcavanje  na čamce i spust rekom  Drinom  do Bajine  Bašte. Povratak u hotel, večera, slobodne aktivnosti.

 

7.dan Izlet – Rimski grad Polazak iz Hotela/Vile Drina, prema mestu Dub (udaljenost 20 km) od Bajine Baše i poseta crkvi Brvnari (iz 1792.). Nakon posete crkvi sledi poseta i obilazak kućice na Drini. Nakon kraće pauze za fotografisanje sledi polazak za mesto Skelani (republika Srpska). Neophodno je da gosti ponesu lične karte (ukoliko su državljani Srbije) ili pasoše pošto se prelazi granica. Nakon 10-ak minuta vožnje dolazimo do rimskog Municipiuma Malvesiatiuma (rimski grad iz 2 v.n.e.). Nakon obilaska arheološkog nalazišta, sledi kraći obilazak muzeja Municipiuma u mestu Bosanska Crvica. Nakon posete muzeju sledi polazak u Perućac gde bismo u prirodi organizovali ručak (tradicionalno posluženje ovoga kraja spremano od lokalnih namirnica). U povratku sledi poseta destileriji BB Klekovača uz degustaciju rakija iz asortimana BB. 8. Dan Odjava i napuštanje hotela posle doručka.

 

8.dan Odjava i napuštanje hotela posle doručka

 

Specijalni popusti za decu (deca od 3 -10 god) ▪ jedno dete do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe ostvaruje popust od 50% ▪ dvoje dece do 10 godina  u pratnji dve odrasle osobe,jedno dete boravi gratis, drugo dete ostvaruje popust od 50% ▪ jedno dete do 10 godina u pratnji jedne odrasle osobe ostvaruje popust od 30% ▪ dvoje dece do 10 godina u pratnji jedne odrasle osobe, oba deteta ostvaruju popust od 50%

 

Specijalni popusti za decu (deca od 10-15 god) ▪ Dete u posebnom ležaju u pratnji dve odrasle osobe ostvaruje popust 30% od cene aranžmana ▪ Dete u zajedničkom ležaju u pratnji dve odrasle osobe ostvaruje popust 50% od cene aranžmana

 

Cene paketa se odnose na period od 15.05. do 30.06.2020. godine.

 

U slučaju ranog bukinga i kompletne uplate do ovog perioda, navedene cene važe i u julu i avgustu 2020. godine.

 

Otkazna politika:

Ukoliko gost otkaže rezervaciju (90 do 45 dana), hotel ima pravo naknade samo učinjenih administrativnih troškova. Otkazni penali koje hotel zadržava u slučaju otkazivanja su sledeći: 10% ▪ ako se rezervacija  otkaže od 44 do 35 dana pre dolaska 20% ▪ ako se otkaže 34 do 28 dana pre dolaska 40% ▪ ako se otkaže 27 do 20 dana pre dolaska 80% ▪ ako se otkaže 20 do 15 dana pre dolaska 90% ▪ ako se otkaže 15 do 10 dana pre dolaska 100% ▪ ako se otkaže 10 do 0 dana pre dolaska ili tokom boravka u hotelu.

 

Sastavni deo ovog programa je licenca OTP 51/2020 kategorije A25  od 31.01.2020. godine i Opšti uslovi putovanja agencije “Globus Travel“.